Voordelen van een douchecabine

Voordelen van een douchecabine
Mei 05, 2022   |   Door: Inge Berg

Het kiezen van een douche is een van de belangrijkste keuzes die u moet maken voor uw badkamer. Het is een ontspanningsmoment voor vele, en u en uw huisgenoten gebruiken de douche dagelijks.

Daarnaast bepaald de douche voor een groot gedeelte de uitstraling van uw badkamer. Tegenwoordig is er ontzettend veel keuze, u kunt namelijk kiezen uit een douchewand, douchedeur of douchecabine in verschillende modellen. In deze blog leggen wij u uit waarom u voor een douchecabine moet kiezen. Er zijn namelijk vele voordelen verbonden aan de keuze voor een douchecabine. Wij zetten alles op een rijtje voor u.

1. Een douchecabine houdt spatwater tegen

Spatwater is erg vervelend, niemand heeft zin om de badkamervloer grondig te drogen na een ontspannende douche. Met een douchecabine zorgt u ervoor dat het water in de douche blijft. De douchecabine sluit de doucheruimte bijna volledig af, zodat de kans op spatwater nihil is.

Zo blijft u badkamervloer altijd droog en kunt u met een gerust hart een ontspannende douche nemen na een lange werkdag.

2. Beschikbaar in verschillende varianten

Een douchecabine is beschikbaar in verschillende modellen en vormen. Houdt u van strak en modern? Dan kunt u kijken naar een vierkante of rechthoekige douchecabine. Dit is een standaard vorm waar veel mensen voor kiezen.

Mat zwarte douchecabine met zijwand

Er zijn ook creatievere vormen zoals kwartronde douchecabines of een vijfhoekige douchecabine. Hiervoor wordt gekozen om mogelijk ruimte in de badkamer te besparen.

3. Met douchebak of rechtstreeks op vloer

Een douchecabine kunt u op verschillende manieren monteren. U kunt er namelijk voor kiezen om uw douchecabine op een douchebak te monteren. Een douchebak heeft geen voegen, waardoor het makkelijk is om het te onderhouden en schoon te maken.

Een douchecabine op een tegelvloer oogt optisch groter en strakker. Alles is gelijkvloers en ziet er daardoor minimalistisch en strak uit.

4. Keuze uit verschillende type deuren

De meeste douchecabines zijn beschikbaar in verschillende type deuren. Zo kunt u kiezen voor een douchedeur die goed bij u en uw badkamer past. Een reguliere deur is een scharnierdeur, deze deur opent zich door middel van scharnieren.

Een schuifdeur is een alternatief, dit is een ruimtebesparend model omdat u geen rekening hoeft te houden met de ruimte van een draaiende deur. Mensen met een relatief kleine badkamer kiezen vaak voor een schuifdeur. Andere type deuren zijn swingdeuren of pendeldeuren.

5. Makkelijk schoon te maken

Met een douchecabine ervaart u ultiem onderhoudsgemak. Het glas is zeer simpel schoon te maken met de hulp van een douchewisser. Wij raden het aan om na elke douchebeurt uw douchecabine schoon te trekken met een douchewisser of een microvezel doekje. Hierdoor krijgen kalk en zeepresten geen kans om zich te hechten aan het glas.

De meeste moderne douchecabines zijn behandeld met een nano coating. Dit is een extra beschermlaag op het glas die het glas beschermt tegen kalkaanslag en zeepresten, ook wel anti kalk behandeling genoemd.

Douchecabine assortiment op Badkamerplanet

Hopelijk hebben wij u overtuigt om voor een douchecabine te kiezen. Bij Badkamerplanet hebben wij een ruim assortiment aan douchecabines. Hieronder vindt u een lijst met verschillende douchecabines:

 

Reageer op dit artikel